Uncategorized

To burn-out or not to burn-out

Heb je voor of n.a.v. de blog, suggestie, aanvullingen, emoties, etc. dan hoor ik dat graag.

Blog vrijdag 9 februari 2018.
Ik sluit mijn ogen en kom tot mezelf, teruggeworpen op mijn innerlijke sensoren. Wellicht een wat zweverig begin van deze blog voor wie niet aan mediteren of zelfreflectie doen. En toch is het dat zeker niet. Juist door tijd te nemen voor meditatie, kom je nader tot jezelf en met twee benen stevig op de grond te staan. Voor mij was het voorheen meer, denken te weten wie ik was. En te vergelijken met het op grote hoogte over een dun koordje balancerende, al naar beneden roepende dat ik wel wist waar ik was en heen wilde. Met elk besluit, wat vanuit mijn innerlijk kwam, groeide dit uit tot een brede stabiele evenwichtsbalk, maar wel nog net op “been breek hoogte”. Inmiddels heb ik geconcludeerd dat de evenwichtsbalk is overgegaan naar solide grond. Wanneer ik fantaseer over wat eventueel de volgende fase zou kunnen zijn, voel ik een oneindigheid opkomen, alsof wanneer je weet wie je bent het er niet meer toe doet waar je staat, omdat je simpelweg: bent. Ben ik nog te volgen? Ander onderwerp dan.

Burn-out. Een pittig onderwerp. Wel beschouwd heb ik dit zelf ondervonden dat ik 21 was. In een notendop kwam het erop neer dat ik in mijn eentje het werk voor 3 aan het doen was. En het ook allemaal dacht te moeten kunnen en willen. Altijd maar doen wat er van me werd verwacht, totdat mijn lichaam zei: Dacht het niet! Inmiddels ben ik 46 en merk ik dat burn-out (vroeger noemde ze het zwaar overspannen), heel actueel en van alle tijden is. Maar nu met dit verschil; ik stap er niet meer in. Het biedt zich wel aan op mijn pad, maar ik geef het geen kans om grip op me te krijgen. Zo kreeg ik onlangs het advies, dat wilde ik een leuke administratieve functie vinden om te combineren met mijn praktijk, ik met het solliciteren maar beter moest weglaten dat ik bezig ben met spirituele zaken. Ja hallo! Wat schieten we ermee op wanneer ik me anders ga voordoen dan dat ik ben? Je kunt dingen proberen achter te houden en je anders voor doen dan dat je bent, maar het is mijn overtuiging dat het je ten alle tijde zal achterhalen. Dan ben ik maar niet iedereen zijn kopje thee, so be it. Het gaat me lukken om het juiste bedrijf te vinden of desnoods zelf op te richten.

Goh dat mediteren doet aparte dingen met je.

Hartelijke groet van Irma Kuitert-van Schie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *