Uncategorized

Vakantie stress

Bloggen en/of Vloggen waar het voor de een nog klinkt als abracadabra, is het voor een ander gesneden koek. Afijn lang verhaal kort, op deze site is er ook ruimte voor blog en/of vlog. Suggestie, aanvullingen, emoties, etc. laat het me weten.


Blog vrijdag 21 juli 2017
De vakantieperiode is weer “happening”. Dat betekent hier in de praktijk last minute afspraken en extra verkrampte spieren om los te kneden. Elk jaar wordt er weer geroepen, dit jaar doen we het anders, maar op de een of andere manier, tuinen we er toch steeds weer in. De vakantie-stress-val. Nu heb ik makkelijk praten ik heb geen opgroeiende pubers of kleinere handenbinders om voor te zorgen. Dit heeft als pluspunt dat ik klaar kan staan voor iedereen die een oppepper kan gebruiken. Dus ga gerust nog “even” al het onkruid in de tuin wieden of de caravan van top tot teen soppen. Ik sta klaar om je op te vangen.

In mijn vorige blog had ik het over de vrouw die uitgebeeld stond achter mij op de Noorker Zomermarkt, Maria (Magdalena). Met de wens mij in haar te verdiepen, op naar de boekenwinkel. Helaas maar twee boeken te vinden die met haar te maken hebben. Een daarvan is een boek waarbij via een channel berichten zijn overgebracht en het andere boek is gebaseerd op de films van de Da Vinci Code en heel commercieel het eerste boek van een serie van drie. Beide boeken spraken mij niet echt aan. Ach dan maar thuis gekeken op de site van de bibliotheek. Ben nog geen lid dus gelijk kijken wat er allemaal te lenen is. Op het gedeelte waar je informatie kunt zien over wat een abonnement kost, kwam ik niet verder dan een error melding. En de boeken gevonden met de zoekterm: Maria, zijn stuk voor stuk niet op de vestiging aanwezig. *zucht. Geen makkelijke vrouw die Maria. Op bol.com zat te vinden, maar ik wil zo min mogelijk via internet winkelen. Maar dat is een andere topic. Voor nu hou ik het er maar op dat er ergens boeken over Maria op mij liggen te wachten. Zo wilde ik begin dit jaar heel graag een beeld van Maria. Met heel sterk voor ogen hoe dat eruit zou moeten zien. De snelste manier van zoeken of het bestaat, is dan toch wel Google afbeeldingen. En ja hoor, gevonden. Enige probleem was dat het overal uitverkocht was en er niet werd verwacht dat het nog weer op voorraad zou komen. Vijf internetwinkels verder had ik iets van; dan moet ze maar op mijn pad komen. Dat kwam ze letterlijk. Met nog twee dames, ga ik regelmatig wandelen. Tijdens een wandeling langs de etalages in Hengelo, hardop mijmerend, over hoe graag ik haar zou willen hebben en haar dan zomaar ineens in een etalage zien staan! De winkel was op dat moment uiteraard net dicht om mijn motto: “Waarom makkelijk als het moeilijk kan?” te onderstrepen. Maar het is uiteindelijk gelukt. Maria heeft een plekje in mijn huis gekregen. En ik ben heel erg blij met haar.

Paus Franciscus, de beste man, heeft Maria Magdalena sinds vorig jaar haar eigen feestdag gegeven. Deze zaterdag 22 juli is het hierdoor de tweede keer dat haar leven officieel gevierd wordt. Een vrouw die gelijkgesteld is aan de apostelen, die Paus Franciscus is toch goed bezig met het verbeteren van de positie van de vrouw. Eind goed al goed.

Wens iedereen een fijne stressloze vakantie.

Hartelijke groet van Irma Kuitert-van Schie.

P.S. En dan nu via Google beelden vinden die wel te koop zijn en de Xenos binnenlopen en dat er gewoon een Maria beeldje daar te koop is. (maar niet de mooie die ik heb uiteraard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *